banner upiresies

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020 09:45

Δημιουργικά Εργαστήρια ΕΚΚΕΕ 2020 - 2021

φωτο αφίσας κομμένη

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) πρόκειται να υλοποιήσει Δημιουργικά Εργαστήρια (στην έδρα του, Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα) για το διάστημα από 12 Οκτωβρίου 2020 έως και 30 Ιουνίου 2021 με τα παρακάτω 14 αντικείμενα:

Hλεκτρονική υποβολή αιτήσεων: από 25-09-20 έως και 09-10-2020

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σύμφωνα με την εξής διαδικασία:

Στο σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα Δημιουργικά Εργαστήρια  θα συμπληρώνεται η φόρμα της Αίτησης από τον/την  θεραπευτή/-τρια για το ενδιαφερόμενο μέλος. Η συμπλήρωση της φόρμας θα αποτελεί ταυτόχρονα και θετική υπόδειξη / έγκριση από τον/την  θεραπευτή/-τρια. Στην φόρμα ΔΕΝ συμπληρώνεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου μέλους, παρά μόνο τα αρχικά του όπως εμφανίζονται στο Δελτίο ΑΤ. Το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να δηλώσει μέχρι 3 εργαστήρια. Μετά την υποβολή της φόρμας ηλεκτρονικά, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ θα πρέπει να σταλεί με email στο ekek-at-okana.gr απλό μήνυμα,  στο οποίο θα καταγράφονται επιπλέον τα εξής:

α)  το ονοματεπώνυμο του μέλους ολόκληρο
β)  το email επικοινωνίας (μέλους, εφόσον υπάρχει)
γ)  το τηλέφωνο επικοινωνίας (μέλους, εφόσον υπάρχει)
δ)  το ονοματεπώνυμο της θεραπεύτριας / του θεραπευτή

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια θα υλοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη ΑΥΣΤΗΡΑ τα μέτρα ατομικής και ομαδικής υγιεινής και προστασίας που ισχύουν με βάση τα επίσημα ιατρικά πρωτόκολλα.

Σύντομη περιγραφή Εργαστηρίων

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία (Οκτώβριος 2020 - Ιανουάριος 2021) : Το μακροβιότερο δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και από το 2013 λειτουργεί σε ετήσια βάση. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις τεχνικές λήψης φωτογραφίας και εξοικειώνονται προοδευτικά με τις τεχνικές επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας.

επιστροφή

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Στόχος του εργαστηρίου είναι τα μέλη του, μέσα από τη μελέτη λογοτεχνικών κειμένων (με έμφαση στο διήγημα, το μικρο-διήγημα και την ποίηση) και την εφαρμογή συγκεκριμένων ασκήσεων και τεχνικών, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, να «παίξουν» με τις λέξεις, να αυτοσχεδιάσουν με σκοπό να ανακαλύψουν τις ιστορίες που θέλουν να αφηγηθούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να δομηθούν μετέπειτα σε ολοκληρωμένα, πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα ή ποιήματα.

επιστροφή

Εργαστήρι Ζωγραφικής – Εγκαυστικής - Αγιογραφίας (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Το εργαστήριο Ζωγραφικής & Αγιογραφίας ξεκίνησε ως εργαστήριο Καλλιτεχνικών την περίοδο 2016-2017. Η συμμετοχή σε αυτό δεν προϋποθέτει ειδικές ικανότητες ή προηγούμενη γνώση και εμπειρία στη ζωγραφική ή το σχέδιο. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε μέλος του ΟΚΑΝΑ, εάν έχει απλώς την επιθυμία να μάθει να ζωγραφίζει.

επιστροφή

Εργαστήριο Κοινωνικών Δεξιοτήτων (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Σκοπός του εργαστηρίου αποτελεί η εκμάθηση και ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για τη διαχείριση πρακτικών θεμάτων της καθημερινής ζωής, π.χ. διαχείριση θυμού, στοχοθεσία, ορθές συναναστροφές, σωστή διεκδίκηση κ.α.

επιστροφή

Επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων (Κατασκευές: «μην πετάξεις τίποτα») (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Δεν είναι όλα τα αντικείμενα για πέταμα. Ίσως μερικά να αποτελούν κρυμμένους διακοσμητικούς θησαυρούς ή ιδέες για το πώς να τα επαναχρησιμοποιήσεις δίνοντάς τους νέο ρόλο και χρήση. Όταν ένα αντικείμενο δεν σου χρειάζεται πλέον, αυτό δεν σημαίνει πως ο προορισμός του είναι το καλάθι των αχρήστων. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του ανακύκλωση, χωρίς να χρειάζεται να πετάξει κάτι καταφέρνοντας ταυτόχρονα να γίνει δημιουργικός.

επιστροφή

Βασικές αρχές χρήσης Η/Υ για ανάγκες της καθημερινότητας (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στην εκπαίδευση σε βασικές αρχές Η/Υ που χρειαζόμαστε στη καθημερινή ζωή, όπως να στείλουμε ένα e-mail, να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο (ιντερνετ), να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική αίτηση για εργασία, κ.α.

επιστροφή

Μουσική (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Το πρόγραμμα (σε ατομική κυρίως βάση) προσφέρει βασικές γνώσεις μουσικής, την εκμάθηση της μουσικής γλώσσας (νότες) και την ανάγνωσή της με τη βοήθεια της φωνής ή μουσικών οργάνων, όπως το αρμόνιο. Αποσκοπεί στην πρώτη επαφή των θεραπευόμενων με τη μουσική.

επιστροφή

Πρακτικά Μαθηματικά (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Σε αυτό το εργαστήριο οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της μαθηματικής λογικής που έχουν να κάνουν με θέματα που απαντάνε στη καθημερινή τους ζωή, π.χ. υπολογισμός δόσεων ενός δανείου, υπολογισμός φόρου / έκπτωσης, ποσοστά, προβλήματα λογικής και πράξεων. Σκοπός δεν είναι η εκμάθηση αριθμητικών πράξεων, αλλά ο τρόπος σκέψης για την επίλυση προβλημάτων. Η μαθηματική λογική οργανώνει το νου και βοηθάει σε έναν διευρυμένο τρόπο σκέψης και αντίληψης

επιστροφή

Σκάκι (για αρχάριους) (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Το δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ με αντικείμενο το σκάκι απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για το παιχνίδι και απλώς θέλουν να μάθουν κανόνες και στρατηγικές.

επιστροφή

Ξένες Γλώσσες (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Ο σκοπός είναι τα μέλη του εργαστηρίου να εξοικειωθούν με την ακρόαση, την αναγνώριση, την κατανόηση και με την ομιλία της γλώσσας που θα επιλέξουν, σε βασικές συνθήκες καθημερινής επικοινωνίας. Στη συνέχεια ή και παράλληλα θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες ανάγνωσης και γραφής.

επιστροφή

Μαθηματικά (για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): Για όσους φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

επιστροφή

Ρεφλεξολογία για Αυτοβοήθεια (Μάρτιος 2021 - Ιούνιος 2021): Ο σκοπός των μαθημάτων είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις που χρειάζονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν στον εαυτό τους απλές τεχνικές για την ανακούφιση σωματικών συμπτωμάτων του stress. Μέσω των μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με σημαντικές λειτουργίες του σώματος και μαθαίνουν τους μηχανισμούς του οργανισμού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσω της Ρεφλεξολογίας, για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που βιώνουν και του αισθήματος ευεξίας. Οι τεχνικές αυτοβοήθειας που διδάσκονται είναι απολύτως ασφαλείς και μπορεί πολύ εύκολα ο καθένας να τις εφαρμόσει στον εαυτό του σε οποιοδήποτε χρόνο και τόπο. Ο συγκεκριμένος κύκλος μαθημάτων σχετίζεται με το Stress και τα συνοδά σωματικά συμπτώματά του, όπως η ένταση, η αϋπνία, η δυσλειτουργία του εντέρου, ο πόνος σε διάφορες περιοχές του σώματος χωρίς παθολογική αιτία.

επιστροφή

Φωτογραφική Λέσχη «Σαν Φως» (Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021): απευθύνεται σε μέλη που έχουν ήδη παρακολουθήσει αντίστοιχη θεματική ενότητα στο παρελθόν.

 

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΚΕΕ στα τηλέφωνα 210 8542668, 210 8544820, 210 8542936 ή αποστέλλοντας email στο gfriligkos-at-okana.gr

 

 Αίτηση συμμετοχής στα δημιουργικά εργαστήρια

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ