banner upiresies

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 13:24

Το ΕΚΚΕΕ στην ημερίδα REHAC - Reinventing Europeans through History, Art and cultural Learning 18/6/2019

rehac eras

Το REHAC είναι ένα πρόγραμμα Erasmus + που στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων μάθησης για την ένταξη των προσφύγων στην Ευρώπη, μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού. Οι πληθυσμοί των προσφύγων που εισέρχονται στις ευρωπαϊκές χώρες  είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσουν μια νέα ζωή στη χώρα υποδοχής τους. Ταυτόχρονα, το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την κατάρτιση και τη φροντίδα τους σε πολλές χώρες της ΕΕ, πρέπει πολύ γρήγορα να μάθει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες, των οποίων οι γνώσεις για τη νέα χώρα είναι περιορισμένες. Περιορισμένες είναι και οι δυνατότητες επικοινωνίας τους, η κατανόηση της νέας καθημερινότητας αλλά και οι προοπτικές τους στην τοπική αγορά εργασίας.

Η Ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου REHAC - Reinventing Europeans through History, Art and Cultural Learning θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Αμαλίας 10 Αθήνα) την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρες 15:30 - 20:30.

Η έδρα ΕΚΚΕΕ Αθήνα θα συμμετάσχει στην ημερίδα με την παρουσίαση "ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ: Προγράμματα / Υπηρεσίες", ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσης και για τη μεθοδολογία και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου, που στην Ελλάδα υλοποιείται από το Euracademy Association και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων με τη συνεργασία φορέων από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ιταλία και τη Σλοβενία (www.rehac.eu).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν, επίσης, οι εμπειρίες εκπαιδευτών που εφάρμοσαν τη σχετική μεθοδολογία με ομάδες προσφύγων στην Ελλάδα αναφορικά με τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ